Tap To Call

  +46 31 - 339 45 50

StageIT AB

Skalmeredsvägen 45

438 93 Landvetter

Körsimulatorer

Simulatorer är ett mycket lämpliga för att visa upp stora och komplicerade maskiner på ett enkelt och givande sätt.

På mässor och event kan man ofta behöva visa upp och demonstrera utseende och funktioner för besökare. En simulator gör detta lättare, billigare och ofta mer pedagogiskt. När StageIT bygger körsimulatorer använder vi oss gärna av tekniskt enkla koncept som därmed blir betydligt enklare att underhålla. Kostnaden kan sänkas till en tiondel jämfört med traditionella simulatorer. Pengar som istället kan läggas på en välgenomtänkt och väldesignad mjukvara. Till skillnad från stora simulatorer där grafik och själva simuleringen ofta får stå tillbaka för synkningen mellan flera datorer, rörliga plattformar och fullskaliga hytter. I skapandet av mjukvara så utgår vi från vad kunden vill uppnå med produkten. Vi jobbar i princip alltid utifrån ett ”edutainment-koncept” med ”serious gaming-pedagogik”. Detta förhållningssätt innebär att vi blandar in datorspelsliknande utmaningar i simuleringen, vilket leder till en enkel och underhållande upplevelse av produkten. Med vårt koncept kan du koncentrera dig på budskapet och slippa tekniska problem.

Case #1 Simulator för säkerhetsfunktioner i fordon
En biltillverkare behövde demonstrera ett flertal nya säkerhetsfunktioner som de skulle lansera i sina fordon. De ville ha något som enkelt visade upp de nya funktionerna och vilken nytta kunden får av dem. Här var det lämpligt med ett väldigt enkelt upplägg för simulatorn. Kunderna fick prova på de olika funktionerna genom att försättas i de situationer där system är behjälpliga. På så vis kunde nyttan med de nya säkerhetsfunktionerna enkelt visas för kunderna – helt utan risk för skador.

Case #2 Simulator för avancerad anläggningskörning
Kunden behövde visa upp fördelarna med deras nya växellåda och hur den kan användas. De behövde en produkt som skulle vara portabel och fungera på mässor och events samtidigt som den ger en övertygande känsla av produktens styrkor. För att lösa detta byggde vi en spelliknande simulator där besökarna fick en chans att tävla mot varandra i anläggningskörning samtidigt som de blev pedagogiskt instruerade i hur den nya växellådan fungerar. Kunden är mycket nöjd med produkten som nu har översatts till ett flertal språk och används på mässor över hela världen. Har ni maskiner/fordon ni vill demonstrera för kunder på ett givande och underhållande sätt? Kontakta oss och berätta om era behov så tar vi ta fram en lämplig lösning till er. Kolla gärna under portfolio för exempel på vad vi byggt innan.